För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.

Lediga Tjänster

 

Vindö Byggvaror är ett familjeföretag i fjärde generation där hela ägandet ligger i familjen som är bofasta i Värmdö. Här finns egen produktion och unika logistiklösningar. Vi säljer allt inom bygg och lite till. På anläggningen både hyvlar och tryckimpregnerar vi virke. Leveranser sker med egna lastbilar och vårt eget lastfartyg Hurtig Rut. Anläggningen ligger vackert vid vattnet på Djurö-Vindö och har egen kaj, dit många skärgårdsbyggare och öbor kommer och hämtar material med egen båt. Vi har även landförbindelse via Djuröbron och det tar c:a 45 minuter att köra ut från Stockholm.

Vår marknad är i första hand lokalt i Värmdö och i Stockholms mellanskärgård. Våra kunder är främst kvalitetsmedvetna, mindre byggföretag och -konsumenter. I tät kontakt med snickarna och deras kunder hittar vi tillsammans bra lösningar.

Vi har många byggföretag som handlar av oss året om och främst på sommarhalvåret så kommer många konsumenter till oss, ofta med båt. Det borgar för ett omväxlande och utvecklande arbete!

Företaget hänger med och utvecklas i rask takt tillsammans med branschen i övrigt men vi vill samtidigt hålla kvar vid leveranssäkerhet och att ha en kundanpassningsförmåga i absolut toppklass. Detta för att vi ska kunna vara snäppet vassare än konkurrenterna. Vi kan inte vara billigast och vi kan inte vara störst, vi ska vara bäst!

Vindö Byggvaror är sedan 2013 delägare i Woody Bygghandel. Härigenom har vi tillgång till några av marknadens bästa leverantörsavtal och stora möjligheter till utbildningar och nätverkande.

Under 2019 startade vi upp en färghandel för proffs på anläggningen tillsammans med Nordsjö Professional.

Vindö Byggvaror omsatte 2019 c:a 66 miljoner kronor och här jobbar idag 23 personer. På Vindö Byggvaror åtnjuter alla heltidsanställda en mycket generös personalpolitik. Här har vi det riktigt bra med god stämning och sammanhållning. Vi har kollektivavtal.

 

Orderplock och kundservice - ANSTÄLLNING SKER LÖPANDE!

Vårt gäng i brädgården är helt fantastiskt men vi är helt enkelt för bra och beställningarna rullar in! Vi behöver minst en till medarbetare på heltid. För arbetet krävs inga förkunskaper (även om de förstås är meriterande) men du måste tycka om att prata med människor, ta till dig information och att ta i och jobba! Stämningen är god och det skämtas och skrattas mycket. Möjligheterna till utveckling är stora.

Idag är vi ungefär 1/3 tjejer som jobbar och vi ser gärna att det blir fler!

Truckkort är bra att ha men för rätt person så kan vi ordna den biten. Ett krav är körkort för bil. Har du körkort även för tung lastbil och har YKB så finns det ytterligare jobb att göra. Även Basic Safety för arbete ombord är meriterande då det ibland blir fråga om att åka med som jungman på vår fraktbåt Hurtig Rut, tycker vi att det fungerar bra så kan vi annars ordna med den kursen.

 

Skeppare Hurtig Rut

Vi söker fler som kan rycka in och köra vår transportbåt Hurtig Rut i Stockholms skärgård. Hurtig Rut är en aluminiumkatamaran från år 2000 om 37 brt. Hon kör med kapten plus en jungman. Vad vi söker är fartygsbefäl som kan rycka in vid arbetstoppar och ledigheter. I förlängningen kommer vi att behöva en fast anställd kapten. Är detta du?!

För att köra måste du:

 • Ha minst Fartygsbefäl klass 8 + Maskinbefälsexamen klass 8 + basic safety + läkarintyg för sjöfolk
  • Obs ! nytt fr.o.m. 2019 är ny behörighet inre fart: ”Begränsat fartygsbefäl klass VIII inre fart”, ger rätt att tjänstgöra som befälhavare i inre fart på fartyg om högst 40 brt. Nytt är också att för att få behörigheten krävs endast tolv månaders tjänstgöring som befälhavare.
 • Vara mycket strukturerad och effektiv. Allt måste kvickt lastas och lossas i rätt ordning. Ofta över 20 olika lossningsplatser på ett lass
  • Vi måste kunna dokumentera och följa upp avvikelser så att säljarna i land vet vad som händer
 • Vara flexibel och snabbfotad. Kunna lösa problem på plats, även mekaniska problem som ibland uppkommer på fartyget
 • Ha ett ekonomiskt tänk i körning, planering och hantering
 • Tycka om mycket kontakt med kunder 

Byggsäljare

Vi söker just nu inte aktivt efter en säljare men för rätt person med erfarenhet av jobbet finns det alltid att göra! Som byggsäljare på Vindö Byggvaror jobbar du med värdeskapande och rådgivande försäljning för våra kunder. En stor del av arbetet består av att möta kunden: personligen, i telefon och via mail. Du jobbar både på orderkontoret och med att besöka kunderna på byggarbetsplatsen.

Som person har du har en professionell inställning, en god samarbetsförmåga, en positiv attityd och en naturlig förmåga att se möjligheter istället för hinder. Du är strukturerad, noggrann, stresstålig och lösningsorienterad. 

Du har goda kunskaper om byggmaterial och konstruktion, i första hand till småhusbyggnation. Du som söker har tydlig koppling till byggförsäljning. Projekt- eller företagssäljare premieras. Du skall ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. B-körkort. Du ska ha ett eget driv och god fantasi och tycka om att hjälpa människor.

Överlag så har vi en liten organisation och du träffar alla på företaget dagligen och dina möjligheter att påverka ditt arbete är mycket stort. Hos oss är du inte en osynlig kugge utan en vital del av verksamheten.

Möjlighet finns att få kompletterande utbildning för att åka med på Hurtig Rut som jungman emellanåt, ett tillfälle både för omväxling och för att träffa våra många ökunder.

 

Säsongsarbete - Jungman Hurtig Rut

Hurtig Rut är en aluminiumkatamaran, 37 brt, 20 x 6 m, lastkapacitet 40 ton, 2 motorer, lastkran och maxfart ca 20 knop.

Vi söker just nu inte aktivt men är du intresserad så får du gärna höra av dig. Det krävs på vår båt Hurtig Rut någon som är behjälplig med lastning och lossning samt vanligt förekommande sysslor på ett fartyg. På sikt även någon som vill ta över efter nuvarande kapten som befälhavare (klass VIII) på Hurtig Rut om några år! Hemmahamn är Vindö Byggvaror på Vindö/Värmdö.

Kraven för jungman är ”Basic Safety”- intyg samt läkarintyg för sjöfolk.

 

Säsongsarbete - Brädgård/butik

Vi är bra bemannade i år men söker generellt efter bra folk som kan tänka sig jobba hos oss under sommarhalvåret. Vi söker både ordermottagare till säljkontoret, kassapersonal och orderplockare till brädgården. Hör av er om ni vill tillbringa sommaren i Stockholms skärgård men gärna tillbringar vintrarna på annat håll. Kan man jobba hela sommaren utan ledigt är det ett plus.

Vi söker dig som har en fantastisk känsla för service och förmågan att kommunicera med människor.

 • Du gillar att hålla ordning och reda, kan arbeta självständigt och tar egna initiativ.
 • Vi ser gärna att du är en positiv och flexibel lagspelare som tycker om att rycka in där det behövs.
 • Arbetstempot är tidvis högt vilket innebär att du bör vara stresstålig men kan emellanåt vara lugnt och då gäller det att ta vara på den tiden och se vad som behöver göras.
 • Du måste behärska svenska, både i tal och i skrift, ytterligare språk är meriterande.
 • Tidigare erfarenhet av arbete inom detalj- och/eller bygghandel är meriterande men inget krav.

Hör av er om ni vill tillbringa sommaren i Stockholms skärgård men gärna tillbringar vintrarna på annat håll.

Kan man jobba hela sommaren utan ledigt är det ett plus

 

I tjänsten ingår truckkörning så det är meriterande om du har truckkort samt ett krav att du har B-körkort. För rätt person erbjuder vi truckutbildning om truckkort saknas.

 

Generellt

Minimiålder 16 år. Körkort är meriterande för tjänster i brädgården. Endast ordentliga CV med personligt brev kommer att beaktas. Kom gärna ut och se dig omkring om du vill.

 

Skicka din ansökan till:

daniel@vindobyggvaror.se

eller per post till:

Vindö Byggvaror AB

Vindö Landsväg 45

139 74  DJURHAMN

 

Märk ansökan med den tjänst du söker.

Start > Jobba på Vindö
Annonser